KARS / MERKEZ - Gazi Ahmet Muhtarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

T...A... - Müdür Yardımcısı

GÖREVLERİ

1. MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 80. Maddesine göre görevlerini eksiksiz ve kusursuz yerine getirmek.

Müdür yardımcısı, görevleri ve sorumlulukları

MADDE 80 (1) Müdür yardımcısı eğitim, öğretim ve yönetim işlerinin planlı, düzenli ve amacına uygun olarak yürütülmesinden müdüre ve müdür başyardımcısına karşı sorumludur.

(2) Müdür yardımcısının görev yetki ve sorumlulukları şunlardır:

a)    Okulda kullanılan belge, defter, çizelge ve formlarla ilgili iş ve işlemleri yürütür ve gerekli olanları imzalar.

b)   Görevlendirildiğinde, ilgili mevzuat kapsamında oluşturulan kurul, komisyon ve ekiplere katılır, başkanlık eder ve bunlarla ilgili iş ve işlemleri yürütür.

c)    Kendisine verilen nöbet görevini yürütür, nöbetçi öğretmen ve öğrencileri izler, nöbet raporlarını inceler, varsa sorunları müdür başyardımcısına ve müdüre iletir.

ç) Sorumluluğuna verilen öğrencilerle ilgili iş ve işlemleri müdür ve müdür başyardımcısıyla işbirliği içinde yürütür.

d)   Elektronik ortamda veri tabanı üzerinden bilgi alış verişiyle ilgili işlemleri yürütür.

e)    Mezunların izlenmesine yönelik iş ve işlemleri yürütür.

(3) Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.

2. Okul bünyesinde bulunan tüm 9. sınıf, öğrencilerinin devam-devamsızlık, hasta sevk, veli izini işlerini mevzuata göre düzenlemek. Sorumluluğunda bulunan öğrencilerin kayıt-kabul işlemlerini, öğrenci kütük defterlerinin, öğrenci kişisel dosyalarının düzgün tutulmasını ve bunlarla ilgili işlemlerin zamanında yapılmasını sağlamak. Karne, diploma, tasdikname, askerlik tecil, sınıf geçme defterlerini, not çizelgelerini mevzuata göre hazırlamak ve arşivlenmesini sağlamak.

3. Okulun bando, folklor elbiselerinin bakımının korunmasını sağlamak, okul bando takımını her an hazır halde bulundurmak, bayram törenlerinin ve kutlama törenlerinin en iyi şekilde yürütülmesi için beden eğitimi öğretmenleriyle işbirliği yapmak.

4. Alan seçimi ile ilgili iş ve işlemlerin yapılmasını sağlamak.

5. Kitap seçimi ve dağıtımı ile ilgili iş ve işlemlerin yapılmasını sağlamak.

6. Bayrak törenlerinin mevzuata uygun yapılmasını sağlamak

7. Okul içinde ve dışında yapılan her türlü tören, yarışma, gezi vb. etkinliklerde okul müdürünün vereceği görevleri yapmak.

8. Öğrenci Sosyal Etkinlik ve kulüpleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

9. Kutlama ve anma haftaları ile ilgili işlemleri yapmak dosyaları tutmak.

10. Okul bahçesinin tertip, düzen ve temizliğinin planlanması ve yapılmasını sağlamak.

11. Anma ve kutlama günlerinde okulun bayraklarla donatılması, Atatürk posterlerinin asılması ve saklanmasını sağlamak.

12. Sınıf ve öğretmen ders programlarının e-okula aktarılması işlemlerinin yürütülmesini sağlamak.

13. Taşıma ve pansiyonlu öğrencilere ait iş ve işlemleri yürütmek.

14. Günlük olarak DYS, e-okul, MEB ve Meslek Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü sitelerini kontrol etmek.