T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARS / MERKEZ - Gazi Ahmet Muhtarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Y...K... - Müdür Yardımcısı

 

GÖREVLERİ

 

1. MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin81. Maddesi doğrultusunda görevlerini eksiksiz ve kusursuz yerine getirmek.

 

I. Teknik müdür yardımcısı, görev, yetki ve sorumlulukları

 

MADDE 81- (1) Döner sermayeli okullarda, atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından atanan bir müdür yardımcısı, mevzuatına göre teknik müdür yardımcısı olarak görevlendirilir. Teknik müdür yardımcısı, müdür ile birlikte döner sermaye işletmesi çalışmalarının tümünden sorumludur.

 

(2) Teknik müdür yardımcısı:

 

a)      Döner sermaye çalışmalarının piyasa şartlarına göre yürütülebilmesi, iş takibi, malzeme alımı, iş teslimi, sipariş alınması gibi konularda piyasayı günü gününe izler.

 

b)      Döner sermeye işletmesi bütçesinden yapılacak harcamalara ilişkin ödeme emri belgesini düzenlemek görevini yürütür.

 

c)      Döner sermaye işletmesinin nakit, stok ve duran varlık işlemleri ile diğer işlemlerinin ilgili mevzuat hükümlerine uygun, zamanında ve düzenli olarak yürütülmesini sağlar.

 

ç)   Ücretleri döner sermaye işletmesince karşılanan personelin her türlü iş ve işlemlerini izler ve müdüre bilgi verir.

 

d)      Alan/bölüm şeflerince düzenlenen puantajları inceler, imzalar ve onaya sunar.

 

e)      Döner sermayeden veya gerektiğinde genel bütçe ödeneklerinden yapılan satın alma işlerinde ihale komisyonuna başkanlık eder.

 

f)       Döner sermaye işletmesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla yönetime önerilerde bulunur.

 

g)      Ambarın kontrol ve denetimini yapar.

 

ğ)   Döner sermaye çalışmalarında teknik şartnameye uygun üretim yapılmasını sağlar.

 

h)      Döner sermaye makine araç-gerecinin bakım ve onarımının yapılmasını, sürekli kullanıma hazır durumda bulundurulmasını sağlar, varsa sorunların giderilmesi için önlem alır.

 

ı)    Okulun bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını belirleyerek müdürü bilgilendirir.

 

i)        Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye işletmelerinde Üretimi Teşvik Primi Dağıtımı, Parça Başı Üretim, Atölye ve Tesislerin Özel Sektörle İşbirliği Yapılarak İşletilmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre gerekli iş ve işlemleri yürütür.

 

j)        Taşınır Mal Yönetmeliğiyle kendisine verilen görevleri yapar.

 

 

 

(3) Müdür tarafından verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yerine getirir.

 

Buna göre:

 

a)      Alanlar arası koordinasyonu sağ1amak

 

b)      TÜBİTAK ve Bilim Fuarı ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

 

c)      Bayrak törenlerinin mevzuata uygun yapılmasını sağlamak için tedbirler almak.

 

d)      Okul içinde ve dışında yapıları her türlü tören, yarışma, gezi vb. etkinliklerde okul müdürünün vereceği görevleri yapmak.

 

e)      İlan Panolarından sorumlu olmak ve gereğine göre düzenlemek.

 

f)       Günlük olarak DYS, e-okul, e-mesem, MEB ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel müdürlüğünün sitelerini kontrol etmek.

 

g)      İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatın gerektirdiği çalışmaların yapılmasında koordinasyonu sağlamak.

 

h)      Okulun iç dış aydınlatma ve kuvvet tesisatlarının çalışır durumda tutulmasını sağlamak ve bu konuyla ilgili işlemleri mevzuata uygun yürütmek.

 

II. Koordinatör müdür yardımcısının görev ve sorumlulukları

 

MADDE 82- (1) İşletmelerdeki mesleki eğitimde işyerlerinin belirlenmesi, eğitimin planlanması, koordinasyonu, uygulanması ve izlenmesi ile okulun araştırma-geliştirme çalışmalarını yürütmek amacıyla atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından atanan bir müdür yardımcısı, okul müdürlüğünce koordinatör müdür yardımcısı olarak görevlendirilir.

 

(2) Koordinatör müdür yardımcısı:

 

a) İşletmelerde mesleki eğitim uygulamasının planlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla alınacak önlemleri belirler ve müdüre bildirir.

 

b) İşletmelerdeki usta öğretici ve eğitici personelin hizmetiçi eğitim almasını sağlamak amacıyla, işletme yönetiminin görüşünü de alarak gerekli planlamayı yapar, hizmetiçi eğitim programını hazırlar ve müdüre sunar.

 

c) Mesleki eğitim yaptırılabilecek işletmelerin, eğitimi yapılacak meslek alanı/dalı ve öğretim programına uygunluğunu belirlemek amacıyla kurulan komisyon çalışmalarına katılır.

 

ç) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) İşletmelerde mesleki eğitim gören veya staj çalışması yapan öğrencilerin sigortalılıkla ilgili iş ve işlemlerini yürütür

 

d) İşletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin devamsızlıkla ilgili iş ve işlemlerini yapar.

 

e) Koordinatör öğretmenlerin görevlerini yerine getirmesi, ilgili formların gününde okul yönetimine verilmesi konusunu takip eder, değerlendirir, varsa aksaklıklar konusunda müdürü bilgilendirir.

 

f) Öğretmenlere koordinatörlük görevinin dağıtılmasında ilgili alan zümreleriyle işbirliği yapar.

 

g) (Değ: 13/09/2014-29118 RG) Koordinatör öğretmenlerce mezunlara ve iş yeri yetkililerine uygulanan anketlerin değerlendirilmesi ve elektronik ortama aktarılmasını sağlar.)

 

 

 

III. Mesleki Eğitim Merkezi Programına katılan öğrenciler ile ilgili iş ve işlemleri yerine getirmek.